نهادهای نظارتی در سراسر جهان، از جمله آمریکا، اروپا و ژاپن، اقدامات قانونی علیه FTX را آغاز کردهاند.
پس از چند روز بحران، این صرافی بزرگ رمزارز در شب گذشته به وقت تهران، ورشکستگی خود را اعلام کرد. مدیرعامل FTX نیز استعفا داد. به گزارش رویترز، نهادهای نظارتی در سراسر دنیا اقدامات علیه شرکت مادر و زیرمجموعههای FTX را آغاز کردهاند.
در آمریکا، کمیسیون بورس و اوراق بهادار، وزارت دادگستری و کمیسیون معاملات آتی کالا، تحقیقات خود را آغاز کردهاند. مرکز اصلی گروه تجاری FTX در باهاما واقع شده است و کمیسیون اوراق بهادار این کشور، در بیانیهای اعلام کرده است که داراییهای FTX Digital Markets (زیرمجموعهای از FTX با تمرکز بر بازار باهاما) را مسدود میکند. همچنین، باهاما بهطور موقت فردی را به عنوان مدیر تصفیه برای این واحد تجاری منصوب کرده است.
در تاریخ ۹ نوامبر (۱۸ آبان)، کمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرس، از FTX EU (زیرمجموعهی FTX در اتحادیه اروپا) درخواست کرد تا تمامی فعالیتهای خود را متوقف کند. FTX در ماههای گذشته اعلام کرده بود که با دریافت مجوزهای لازم، قادر است به عنوان یک شرکت سرمایهگذاری رسمی در قبرس فعالیت کند. این مجوز به واحد تجاری FTX EU امکان میدهد که در منطقه اقتصادی اروپا خدمات ارائه دهد.
در یک توییت پنجشنبه، FTX اعلام کرد که واحد تجاری خود در ژاپن تعطیل میشود. چند روز قبل، آژانس خدمات مالی ژاپن، ایجاد حساب کاربری جدید و معامله در FTX را ممنوع کرده بود. زیرمجموعهی FTX در ژاپن تا روز گذشته همچنان به پردازش درخواستهای برداشت وجه کاربران ادامه میداد.
FTX به عنوان یکی از بزرگترین صرافیهای رمزارز در جهان شناخته میشد و رابطهی تجاری نسبتاً خوبی با صرافی بایننس داشت. اما پس از افشاگریهای یک رسانه، بایننس تمامی توکنهای FTT را به فروش رساند و قیمت این توکن به شدت کاهش یافت. این افشاگریها باعث وحشت در بازار رمزارز شد و ارزش FTT به طور قابل توجهی کاهش یافت. در نتیجه، سرمایهگذاران صرافی FTX اعتماد خود را از دست دادند و کاربران سرمایه خود را برداشت کردند. در عرض کمتر از یک هفته، FTX با ورود به بحران، اعلام ورشکستگی نمود.
نظرات کاربران