عناوینی که در این مقاله می خوانید
به عنوان یک فعال در بازار ارزهای دیجیتال، باید با مفهوم معماری شبکه اتریوم آشنا باشید. اتریوم یک رمزارز است که به مدت کوتاهی موفق شده است جایگاه محبوبی در بین جامعه کاربران دیجیتال بدست آورد. این ارز، مانند بیتکوین، بر پایه فناوری بلاکچین عمل میکند. اما باید بدانید که بلاکچین اتریوم در مقایسه با سایر بلاکچینها، یک محیط بسیار متفاوتی دارد.
ارز اتریوم به صورت غیرمتمرکز عمل میکند و این ویژگی باعث شده است که توسط گرهها در سراسر جهان کنترل شود. در این مقاله، به بررسی معماری شبکه اتریوم میپردازیم و در کل، ساختار محبوب این شبکه را برای شما توضیح میدهیم.
معرفی اجزای بلاکچین اتریوم
همانطور که پیشتر اشاره شد، بلاکچین اتریوم دارای ویژگیهای بسیار متمایزی است که باعث میشود عملکرد آن نسبت به بلاکچینهای دیگر مانند بیتکوین و سایر ارزها به شکل متفاوتی مشاهده شود. ارز اتریوم دارای یک واحد مخصوص به نام اتر یا ETH است که به طور مداوم در صرافیهای رمزنگاری معامله میشود. همچنین، از آنجا که ارز اتریوم در حوزه کریپتوکارنسی فعالیت میکند، واحد اتر با روشهای مختلفی نیز استفاده میشود.
به طور خلاصه، ارز اتریوم یک سیستم عمومی و آزاد است که بر پایه بلاکچین فعالیت میکند. از مهمترین ویژگیهای ارز اتریوم میتوان به زبان برنامهنویسی خاص خود اشاره کرد. همچنین، طبیعت غیرمتمرکز این ارز باعث شده است که بین جامعه کاربری بسیار محبوبیت داشته باشد. در سراسر جهان، سیستمهای کامپیوتری مختلفی وجود دارند که این ارز را کنترل میکنند. این سیستمها به عنوان گروههای نود (Node) شناخته میشوند و وظیفه اصلی آنها برقراری امنیت شبکه است.
سرورهای مرکزی در شبکه اتریوم دادهها را ذخیره نمیکنند. به جای آن، این دادهها در گروهها پخش میشوند و هر گروه یک کپی از دادههای بلاکچین اتریوم را در اختیار دارد. بنابراین، این اطلاعات بسیار مهم در سرورهای متمرکز قرار نمیگیرند.
بلاکچین اتریوم یک شبکه غیرمتمرکز است و هیچ نهادی توانایی کنترل آن را ندارد. اگر علاقهمند به خرید و فروش اتریوم هستید، میتوانید با ایجاد یک حساب در یک صرافی، به راحتی این ارز را معامله کنید.
تاریخچه شبکه بلاکچین اتریوم به ویتالیک بوترین، کسی که در سال ۲۰۱۳ توانست این شبکه را راهاندازی کند، برمیگردد. ویتالیک قبل از راهاندازی شبکه بلاکچین اتریوم، به مدت طولانی عضو انجمن بیتکوین بود و مقالات مهمی درباره ارزهای دیجیتال نوشته است. در واقع، ویتالیک بوترین نویسنده مقالاتی بسیار مهم است که به نام او مرتبط هستند.
او سالها قبل مجله بیتکوین را تأسیس کرده و با همکاری یکی از دوستانش، مجله Bitcoin Magazine را راهاندازی کرد. در یکی از سخنرانیهای خود، بوترین اظهار داشته است که بیتکوین نیازمندی اساسی دارد، به عبارت دیگر، او یک زبان برنامهنویسی برای ساخت برنامههای غیرمتمرکز را به عنوان نیازمندی اصلی بیتکوین معرفی کرده است.
وقتی ویتالیک بوترین نظریه خود را ارائه کرد، هیچ کس با او موافق نبود. این اختلاف نظرها باعث شد که ویتالیک تصمیم بگیرد پلتفرم اتریوم را راهاندازی کند. در اتریوم، امکان ایجاد برنامههایی به عنوان قرارداد هوشمند و برنامهنویسی وجود دارد که همیشه به عنوان یک مزیت بزرگ برای این پلتفرم شناخته میشود.
یکی از ویژگیهای بلاکچین اتریوم، امکان ایجاد نرمافزارها بر روی آن و انتشار آن است. این نیز یکی از ویژگیهایی است که ویتالیک بوترین سعی کرد در بلاکچین اتریوم پیادهسازی کند. در این بلاکچین، توسعهدهندگان اجازه ساخت نرمافزارهایی به نام DApp (تحت عنوان برنامههای غیرمتمرکز) بر روی بستر بلاکچین اتریوم داده میشود.
مفهوم اتر در بلاکچین اتریوم بسیار مهم است. اتر کوین اصلی در شبکه اتریوم است و در بازارهای مالی با نام اختصاری ETH شناخته میشود. این کوین کاربردهای متعددی در اکوسیستم اتریوم دارد، اما یکی از کاربردهای اصلی آن پرداخت هزینه برای فعالیت در بلاکچین اتریوم است.
به عنوان یک معاملهگر، زمانی که میخواهید اتر را به شخص دیگری ارسال کنید، باید مقداری اتر در کیفپول خود داشته باشید تا به عنوان کارمزد از حساب شخصی شما کسر شود. البته، هزینهها و معاملات در بلاکچین اتریوم با روشهای مختلفی محاسبه میشوند که در ادامه به بررسی این روشها میپردازیم.
کوچکترین واحد اتر، ۰٫۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱ ETH است که به آن “Wei” میگویند. بعد از Wei، مقدار کمی بیشتر اتر، ۰٫۰۰۰۰۰۰۰۰۱ ETH است که به آن “یک Gwei” نیز گفته میشود.
برای بیان مقدار اتر خود، به جای استفاده از “۰٫۰۰۰۰۰۰۰۰۱ اتر”، میتوانید از واحد “Gwei” استفاده کنید. Gwei در واقع نام اختصاری “giga-Wei” است و به مقدار ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ Wei معادل است. در نتیجه، میتوانید بگویید که “یک Gwei” دارید. لازم به ذکر است که مانند بیتکوین که به تعدادی اعشار تقسیم میشود، اتر نیز به تعدادی اعشار تقسیم میشود. به طور مثال، هر “۰٫۰۰۰۰۰۰۰۱ بیتکوین” معادل یک ساتوشی است.
مهم است بدانید که ارز اتریوم، همانند سایر ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده، در صرافیهایی که در سراسر جهان وجود دارند، معامله میشود. با این حال، نوسانات قیمتی در بازار ارزهای دیجیتال باعث شده است که سرمایهگذاری در این ارزها، شامل اتریوم، با ریسکهای بسیاری همراه باشد.
حال به معرفی لایههای بلاکچین میپردازیم.
لایه صفر: یکی از اجزای بلاک چین اتریوم، لایه صفر است. این لایه زیرساختهایی را برای پشتیبانی از اتریوم، بیتکوین و سایر ارزها فراهم میکند.
لایه یک: این لایه نقش اساسی در امنیت بلاک چین دارد و به تغییرناپذیری اطلاعات در بلاک چین کمک میکند. تمامی مسائل مرتبط با بهبود عملکرد پایه بلاک چین به لایه یک تعلق دارند، از جمله حل اختلافات، زمان بلوک، پارامترها و قوانین بلاک چین.
لایه دو: لایه دو بر روی لایه یک قرار دارد و به حل مسائل شبکه پوششی میپردازد. پروتکلهای این لایه بسیاری از تعاملات لایه یک را از بین میبرند و مقیاسپذیری بلاک چین را به طور چشمگیری افزایش میدهند.
لایه سوم: این لایه به عنوان لایه کاربردی شناخته میشود و پروژههای بسیاری در این لایه اجرا میشوند. این پروژهها به پنهان کردن جزئیات فنی کانال ارتباطی میپردازند و به عنوان یک رابط کاربردی عمل میکنند. بیشتر پروژههای این لایه به برنامههای غیرمتمرکز مرتبط هستند.
مفهوم گس و ارتباط آن با معاملات ارز اتریوم به شرح زیر است
لطفاً توجه داشته باشید که بلاک چین اتریوم هزینهای ندارد و اصطلاح گس به منظور اندازهگیری هزینههای مربوط به تراکنشها در شبکه اتریوم به کار میرود.
گس، یک اصطلاح در حوزه کریپتوکارنسی است که به هزینههای مربوط به تراکنشها در شبکه اتریوم اشاره دارد. افرادی که از شبکه اتریوم استفاده میکنند، برای انجام تراکنشها و اجرای قراردادهای هوشمند، هزینههایی را پرداخت میکنند که به آنها گس گفته میشود.
گس، به عنوان یک واحد اندازهگیری در معماری شبکه اتریوم، برای سنجش قدرت محاسباتی و همچنین اجرای قراردادهای هوشمند یا تراکنشها استفاده میشود. اما بلاک چین اتریوم به صورت خودگردان و بدون هزینه استفاده میشود و هزینههای مربوط به تراکنشها توسط کاربران پرداخت میشود.
تفاوت بین اتر و اتریوم در معماری شبکه اتریوم را به صورت سادهتر توضیح میدهم. لطفاً توجه داشته باشید که اتر یک ارز دیجیتال است و اتریوم یک شبکه بلاک چینی که اتر در آن استفاده میشود.
اتر، به عنوان یک ارز دیجیتال، به کاربران امکان میدهد در معاملات مالی خود از آن استفاده کنند، آن را سرمایهگذاری کنند و ارزش آن را ذخیره کنند. اما اتریوم، یک شبکه بلاک چینی است که در آن اتر ذخیره و معامله میشود.
کاربران کریپتوکارنسی میتوانند از شبکه بلاک چین اتریوم به عنوان یک محیط برای ذخیره دادهها و اجرای برنامههای غیرمتمرکز استفاده کنند. آنها میتوانند برنامهها را در بلاک چین اتریوم میزبانی کنند به جای استفاده از سرورهای مرکزی مانند گوگل. این امر به کاربران امکان میدهد کنترل کامل بر دادههای خود داشته باشند و از برنامهها به صورت باز استفاده کنند، زیرا هیچ نهاد کنترلکنندهای وجود ندارد.
عواملی که باعث شده است استفاده از اتر و اتریوم در بین کاربران کریپتوکارنسی بسیار رایج شود، بسیار متنوع هستند و از جمله مهمترین آنها میتوان به امکاناتی اشاره کرد که اتر و اتریوم به کاربران ارائه میدهند.
ارز اتریوم برابری و تفاوت با ارز بیت کوین را به صورت ساده توضیح میدهم. لطفاً توجه داشته باشید که ارز بیت کوین و اتریوم هر دو ارزهای مجازی هستند، اما ویژگیها و کاربردهای متفاوتی دارند.
ارز بیت کوین امروزه توسط کاربران کریپتوکارنسی برای ذخیره ارزش و معاملات مجازی استفاده میشود. اتریوم نیز همین کاربرد را دارد، اما شبکه غیرمتمرکز اتریوم ویژگیهایی مانند اجرای برنامهها، قراردادهای هوشمند و سایر تراکنشها را برای کاربران فراهم میکند که ارز بیت کوین قادر به ارائه این خدمات نیست.
همچنین، سرعت پردازش تراکنشها در اتریوم نیز بسیار بالاتر است که باعث ترغیب کاربران به استفاده از آن میشود. به همین دلیل، بسیاری از افراد متخصص در حوزه کریپتوکارنسی باور دارند که اتریوم در آینده میتواند به یکی از پرطرفدارترین ارزهای جهان تبدیل شود.
باید به یک نکته هم توجه داشت که تعداد توکنهای اتر محدودیتی ندارد، در حالی که تنها بیست و یک میلیون کوین اتریوم منتشر شده است و در آینده هم هیچ کوینی بیشتر منتشر نخواهد شد.
حریم خصوصی تراکنشهای اتریوم در معماری شبکه اتریوم به شکلی خاص وجود ندارد. تمامی تراکنشهای اتریوم که به بلاکچین اضافه میشوند، به صورت عمومی و قابل مشاهده هستند. به عبارت دیگر، شما میتوانید تمامی تراکنشهای اضافه شده به بلاکچین اتریوم را مشاهده کنید و فرآیند آنها را پیگیری کنید.
آیا میتوان با استفاده از اتریوم درآمد کسب کرد؟
در مورد کسب درآمد از اتریوم و چگونگی آن، باید به نوسانات و ریسکهای مرتبط با ارزهای رمزنگاری شده دیگر توجه کنید. اتریوم نیز یکی از این ارزهاست و قابلیت تغییرات قیمت و ریسک آن را دارد. بنابراین، اگر شما قصد دارید از این رمزارز به عنوان منبع درآمد استفاده کنید، باید همواره در نظر داشته باشید که با نوسانات قیمتها سازگاری داشته باشید و این ریسک را در نظر بگیرید.
همچنین، لازم است به این نکته توجه کنید که قیمت اتریوم ممکن است به طور ناگهانی کاهش یابد و باعث از دست دادن سرمایه شما شود. بسیاری از کاربران تصمیم میگیرند سرمایه خود را به اتریوم تبدیل کرده و آن را به مدت طولانی نگه دارند، بدون اینکه به خرید و فروش فعالانه و نوسانات بازار توجه کنند. آنها به دنبال آینده این ارز هستند.
اما برخی افراد دیگر به تجارت با استفاده از اتریوم مشغول هستند. هر دو روش مذکور در معرض ریسکهای خطرناکی قرار دارند.
توانایی پردازش تراکنشها در شبکه اتریوم چقدر است؟
از زمان تأسیس اتریوم توسط ویتالیک بوترین تاکنون، این شبکه بلاکچین توانسته است سقف 10 تراکنش در ثانیه را پردازش کند. باید توجه داشت که این عدد بسیار کمتر از آن است که یک پلتفرمی که قصد دارد به عنوان یک سیستم کامپیوتری جهانی عمل کند، باید داشته باشد. به عبارت دیگر، تعداد تراکنشهایی که اتریوم در هر ثانیه میتواند پردازش کند، بسیار محدود است.
در نقشهی پیشرفت اتریوم که ویتالیک بوترین طراحی کرده است، همواره راهکارهایی برای بهبود قابلیت مقیاسپذیری مشاهده میشود. یکی از این راهکارها که بسیار مهم است، پلاسما است. باید بدانید که هدف اصلی راهکار پلاسما، افزایش کارایی اتریوم در معاملات است. اما راهکار پلاسما میتواند بهبود قابلیت مقیاسپذیری در شبکه اتریوم و سایر شبکههای بلاکچین را نیز فراهم کند.
مراحل انجام معاملات با اتریوم به سادگی:
اگر قصد دارید معامله اتریوم را انجام دهید، در ادامه پیشنهاد میکنیم این بخش از مقاله معماری شبکه اتریوم را با دقت مطالعه کنید. در مرحله اول، باید یک کیف پول امن برای خود انتخاب کنید. همانطور که ارزهای متداول جهان مانند فیات، ریال، دلار نیازمند یک محیط امن برای نگهداری هستند، ارزهای دیجیتال نیز نیازمند یک محیط امن برای نگهداری میباشند.
در انتخاب کیف پول امن، توصیه میشود بهطور کامل دقت کنید، زیرا کیف پول به عنوان مکانی برای نگهداری داراییها و کلیدهای خصوصی و عمومی شما عمل میکند. از این رو، امنیت کیف پول بسیار حائز اهمیت است. کیف پولهای ارزهای دیجیتال دارای دو نوع هستند: کیف پول سرد (سختافزاری) و کیف پول گرم (نرمافزاری). این دو نوع کیف پول برای نگهداری ارزهای دیجیتال استفاده میشوند.
در مرحله دوم، باید یک صرافی ارز دیجیتال با اعتبار بالا را انتخاب کنید و عضو آن شوید. به دلیل عدم وجود فضای فیزیکی در دنیای کریپتوکارنسی، میتوانید از صرافیهای دیجیتال به عنوان واسطهای برای معامله ارزهای دیجیتال مانند اتریوم استفاده کنید. در انتخاب یک صرافی مناسب، به مواردی مانند کارمزد کم، نوع سرویس دهی، پشتیبانی و اعتبار صرافی توجه کنید.
در مرحله دوم، باید حساب کاربری خود را در صرافی انتخابی خود شارژ کنید. پس از شارژ حساب، یکی از روشهای معامله اتریوم را انتخاب کرده و به معامله بپردازید.
نظرات کاربران