0

یک بلاک چین جدید چگونه ارزیابی می شود

Blockchain
بازدید 432

بلاک چین یک نوع دیتابیس است که برای ذخیره سازی اطلاعات رمزنگاری شده استفاده می شود. این اطلاعات در سطح بالایی از امنیت قرار دارند و همچنین برای همه کاربران قابل مشاهده هستند، بنابراین می توان گفت میزان شفافیت بلاک چین بالا است. از طرفی، اطلاعات ذخیره شده در بلاک چین قابل تغییر و حذف نیستند.

علاوه بر انتقال ارزهای دیجیتال، بلاک چین کاربردهای متعدد دیگری نیز دارد که باعث افزایش اهمیت و توجه به این فناوری شده است. در ادامه این مقاله، 5 نکته برای ارزیابی یک بلاک چین جدید را بررسی خواهیم کرد.

بلاک چین

یک نوع دیتابیس است که برای ذخیره سازی اطلاعات رمزنگاری شده استفاده می شود. این اطلاعات در سطح بالایی از امنیت قرار دارند و همچنین برای همه کاربران قابل مشاهده هستند، بنابراین می توان گفت میزان شفافیت بلاک چین بالا است. از طرفی، اطلاعات ذخیره شده در بلاک چین قابل تغییر و حذف نیستند.

علاوه بر انتقال ارزهای دیجیتال، بلاک چین کاربردهای متعدد دیگری نیز دارد که باعث افزایش اهمیت و توجه به این فناوری شده است. در ادامه این مقاله، 5 نکته برای ارزیابی یک بلاک چین جدید را بررسی خواهیم کرد.

سابقه بلاک چین

در دوره بلاک چین 1.0، ارز دیجیتال بیت‌کوین توانست سرعت بسیار بالایی در پیشرفت و توسعه داشته باشد. اما تنها استفاده از بلاک‌چین برای انتقال رمزارزها نمی‌توانست محبوبیت زیادی کسب کند. بنابراین قراردادهای هوشمند ایجاد شدند که باعث گسترش کاربردهای بلاک‌چین شد و به مرحله بلاک‌چین 2.0 با اتریوم رسید.

بیشتر پروژه‌های DeFi (مالی غیرمتمرکز) فقط بر روی شبکه اتریوم توسعه یافته‌اند چرا که اتریوم توانست این صنعت بلاک‌چین را هدایت و رهبری کند. اما در سال ۲۰۲۱، رقبای قوی‌تری برای اتریوم ظهور کردند:

بیشتر بخوانید  بهترین زمان برای خرید گوسفند زنده

۱- با افزایش تراکنش‌ها در شبکه اتریوم در سال ۲۰۲۰، هزینه‌های انجام تراکنش (گس) نیز افزایش یافت.
۲- این افزایش هزینه‌ها باعث شد توسعه‌دهندگان و سرمایه‌گذاران به دنبال جایگزینی برای اتریوم باشند.
۳- همچنین توسعه بلاک‌چین‌های جدید، قابلیت‌های بیشتری را در مقایسه با اتریوم فراهم کرد.

در سال 2021، بازار DeFi همچنان روند رشد خود را ادامه داد. همزمان، پیشرفت های چشمگیری در بخش های NFT و GameFi نیز مشاهده شد که باعث ایجاد تغییرات اساسی در اکوسیستم بلاک‌چین شد. در طول 6 ماه، سهم بازار اتریوم از کل TVL بلاک‌چین‌ها 9 درصد کاهش یافت و از 73 درصد به 64 درصد رسید. این موضوع نشان می‌دهد که بلاک‌چین‌های دیگر با سرعت بالایی در حال رشد و توسعه هستند و به طور مداوم سهم بالایی از بازار اتریوم را به خود اختصاص می‌دهند.

در بررسی یک بلاک‌چین جدید، 5 عامل اصلی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرند:

کارایی: عملکرد و قابلیت اطمینان شبکه بلاک‌چین مورد نظر باید در سطح مناسبی باشد.
قیمت توکن: ارزش و نوسانات قیمت توکن اصلی شبکه باید مورد بررسی قرار گیرد.
اکوسیستم: میزان توسعه و پویایی اکوسیستم موجود در بلاک‌چین مهم است. اثر متیو در این زمینه باید مد نظر قرار گیرد.
ابزارهای زنجیره‌ای: تنوع و کارایی ابزارهای موجود در بلاک‌چین از جمله کیف پول‌ها، پلت‌فرم‌ها و سایر خدمات مرتبط باید در نظر گرفته شود.
برنامه بلندمدت: وجود یک برنامه جامع و مشوق‌های مناسب برای توسعه اکوسیستم بلاک‌چین در آینده نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
بررسی این 5 فاکتور می‌تواند به ارزیابی جامع و دقیق یک بلاک‌چین جدید کمک کند.

یکی از مهم‌ترین شاخص‌های ارزیابی عملکرد یک بلاک‌چین جدید

کارایی پردازش تراکنش‌هاست. این به معنای تعداد تراکنش‌هایی است که در هر ثانیه از سوی آن شبکه پردازش می‌شود و به آن TPS (تراکنش در ثانیه) گفته می‌شود. هرچه TPS بیشتر باشد، بیانگر بهبود راندمان بلاک‌چین است. اما این در حالی است که در دنیای DeFi، دستیابی همزمان به سه ویژگی عملکرد بالا، امنیت و عدم تمرکز، دشوار است.

بیشتر بخوانید  سنگک شاپ بهترین سامانه سفارش کود برای گلخانه

قیمت توکن نیز شاخص مهمی برای ارزیابی بلاک‌چین است. این قیمت نشان‌دهنده ارزش‌گذاری کاربران بر آن شبکه است و می‌تواند بر هزینه‌های تراکنش تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، قیمت توکن سولانا (SOL) در سال ۲۰۲۱ با افزایش ۱۴۳ برابری از ۱.۸۰ دلار به ۲۵۹ دلار رسید.

اکوسیستم بلاک چین یکی از عوامل مهم در ارزیابی یک بلاک چین جدید است. توسعه اکوسیستم DeFi به راحتی صورت نمی گیرد و کامل بودن آن از نظر تعداد و بخش های پروژه، برای ارزیابی یک بلاک چین جدید اهمیت زیادی دارد.

تعداد پروژه ها یکی از معیارهای مهم است. طبق تحقیقات Footprint Analytics، از 10 بلاک چین برتر، فقط 5 بلاک چین در زنجیره خود بیش از 50 پروژه دارند. بلاک چین هایی که کمتر از 10 پروژه دارند، به بررسی های بیشتری نیاز دارند و پایداری آنها نامشخص است. به عنوان مثال، بلاک چین الروند فقط 1 پروژه DeFi دارد.

تنوع اکوسیستم بلاک چین باعث ایجاد تعادل و ثبات در آن می شود. همچنین DEX می تواند نقش کلیدی داشته باشد. بلاک‌چین‌هایی که بخش‌های پروژه محدودی دارند، فاقد زیرساخت کافی در زنجیره هستند و اکوسیستم شکننده‌ای ایجاد می‌کنند.

سطح فعالیت‌های توسعه‌دهنده، فعالیت پروژه‌های DeFi و سرعت راه‌اندازی پروژه نشان می‌دهد که بلاک چین می‌تواند توجه توسعه‌دهندگان را جلب کند.

ساخت یک اکوسیستم از زنجیره بلوکی و ایجاد پل های متقابل زنجیره ای بسیار مهم است، زیرا باعث جریان وجوه در زنجیره ها و انتقال آسان دارایی های کاربران می‌شود. این امر به افزایش تعداد تراکنش های زنجیره ای کمک می‌کند.

ایجاد یک اکوسیستم موفق برای بلاک چین نیازمند برنامه ریزی بلندمدت و ایجاد مشوق هاست. اکوسیستم باید عملکرد بهتر، محیط توسعه دوستانه و تجربه کاربری مطلوب را فراهم کند. سازگاری با بلاک چین های جدید می تواند راه حل مناسبی برای استقرار مستقیم پروژه ها باشد. همچنین، بلاک چین هایی که پشتیبان پروژه های نوآورانه مانند NFT و GameFi هستند، محبوبیت بیشتری پیدا می کنند. به عنوان مثال، پروژه های NFT در بلاک چین سولانا بسیار فعال هستند و ارزش تراکنش های آنها به بیش از 700 میلیون دلار رسیده است.

بیشتر بخوانید  جایگاه بیت کوین در تکنولوژی آینده

برای ایجاد انگیزه در اکوسیستم، برنامه های تشویقی بلاک چین راه اندازی شده اند. این برنامه ها باعث افزایش قیمت TVL و Token شده و همچنین توسعه دهندگان را برای استقرار پروژه های زنجیره ای ترغیب می کنند.

جنبه های دیگر در ارزیابی یک بلاک چین جدید شامل موارد زیر است:

چشم انداز: چشم انداز بلندمدت پروژه و تأثیری که آن بر بازار هدف خواهد داشت.
محصول: محصول یا خدمات هدف پروژه.
Tech Stack: پلتفرم و شبکه ای که محصول به آن متکی است.
تیم: گروهی از افراد مسئول اجرای همه جنبه های پروژه.
مشاوران: گروهی که به تیم در تصمیم گیری، شبکه سازی و مقیاس پذیری پروژه کمک می کنند.
جامعه: گروه گسترده ای از افراد و شرکت هایی که به پروژه کمک می کنند.
طرح کسب و کار: طرح توسعه پروژه.
ارزش بازار: وضعیت سرمایه پروژه.

یکی از رویکردهای اولیه برای امتیازدهی کمی به کیفیت یک پروژه بلاک چین، استفاده از سایت‌های رتبه‌بندی اصلی است. می‌توان امتیاز پروژه مورد نظر را با امتیاز پروژه‌های دیگر که قبلاً شناخته شده‌اند مقایسه کرد.

با این حال، این سایت‌های رتبه‌بندی همیشه همه پروژه‌ها را پوشش نمی‌دهند و ممکن است معیارهای آنها با معیارهای ما همسو نباشد.

به این پست امتیاز بدید
ارون

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/ramznegar24/public_html/wp-content/litespeed/css/60e9ca0ce3f0fafea74d4aeab53bed74.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/ramznegar24/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:140 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/ramznegar...', 140, Array) #1 /home/ramznegar24/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(140): md5_file('/home/ramznegar...') #2 /home/ramznegar24/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://ramzneg...', 'css', true, Array) #3 /home/ramznegar24/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/ramznegar24/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/ramznegar24/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): in /home/ramznegar24/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 140