عناوینی که در این مقاله می خوانید
بیتکوین بزرگترین و اولین ارز دیجیتالی است که از محبوبیت و اعتبار و ارزش زیادی برخوردار است.
ما در این مقاله میخواهیم بدانیم جایگاه مادر ارزهای دیجیتال در آینده چگونه است؟ و بیتکوین باید چه اقداماتی را انجام دهد تا جایگاهش در تکنولوژیهای آینده متزلزل نشود.
در قسمت اول این مقاله به توضیح مختصری از بیتکوین میپردازیم و میخواهیم بدانیم بیت کوین چیست ؟
بیتکوین چیست؟
بیتکوین بستری برای بسط و گسترش فناوری جدیدی بود. فناوری که سیستم پرداخت را متحول کرد و مردم را با یک ابزار پرداخت جدید آشنا کرد. سیستمی که در آن کاربران به راحتی میتوانستند به معاملات خود بپردازند، بدون اینکه نیاز باشد به نهادی پاسخگو باشند. به عبارتی میتوان گفت بیتکوین، اولین ارز دیجیتالی است که به صورت غیرمتمرکز کار میکرده و امکان انجام تراکنشها را به صورت همتا به همتا فراهم مینموده.
خوب حالا که به طور خلاصه با بیتکوین آشنا شدید بهتر است برای دستیابی به هدف اصلی مقاله، یعنی بررسی جایگاه بیتکوین در تکنولوژیهای آینده، به بیان مزایا و معایب بیتکوین بپردازیم تا بدانیم کدام قسمت از معایب آن ممکن است در آینده برای بیتکوین دردسرساز شود و مانع از آن گردد که بیتکوین جایگاه خود را در تکنولوژیهای آینده تثبیت کند. پس در این قسمت از مقاله به بررسی مزایا و معایب بیت کوین میپردازیم.
مزایا و معایب بیتکوین چیست؟
مزایا
قدمت بیتکوین
یکی از مسائلی که بسیاری را به سمت بیتکوین سوق داده و باعث افزایش اعتماد کاربران برای استفاده از بیتکوین شده، همین مسئله قدمت بیتکوین میباشد، چرا که همین قدمت، اعتبار و ارزش ویژهای به آن بخشیده و بسیاری را مجاب کرده تا در بیتکوین به فعالیت بپردازند.
ناشناس ماندن هویت مخترع بیتکوین
همه ما میدانیم که ارائهدهنده وایت پیپر بیتکوین، ساتوشی ناکاموتو میباشد. اما هویت این اسم هنوز مشخص نیست و کسی نمیداند که ساتوشی، یک فرد است یا یک گروه. همین عدم شناخت کامل از ارائهدهنده و مخترع بیتکوین، باعث شده بسیاری به آن روی بیاورند و بیتکوین را شبکهای بخوانند که هیچگاه تعطیلی ندارد و توسعهدهندگان آن هیچگاه در معرض خطر نیستند.
معروفترین ارز دیجیتال
بیتکوین توانسته با یک رشد قیمت وحشتناک، در سالهای ابتدایی عرضه خود، به معروفترین ارز دیجیتال تبدیل شود و محبوبیت بسیاری را در میان کاربران به دست آورد. به طوری که به جرئت میتوان گفت که این رمز ارز را بسیاری به عنوان برند ارزهای دیجیتال میشناسند.
معایب
مصرف انرژی
قاعدتا همه ما متوجه شدهایم که زمستانها چقدر معتدلتر و تابستانها چقدر گرمتر و طاقت فرسا شده است. در این میان بیتکوین با استفاده از دستگاههای ماینر برای استخراج، مشکل گرمای کره زمین را تشدید میکند و مصرف انرژی بسیار بالایی دارد، به طوری که دادهها نشان میدهند که میزان مصرف برق دستگاههای ماینر برای استخراج بیتکوین، با مصرف برق شهرهای کوچک برابری میکند.
بیتکوین، یکی از غولهای انتشار دی اکسید کربن
به گفته دانشمندان، استخراج بیتکوین باعث انتشار تخمینی 200 میلیون تن دی اکسید کربن، از زمان راهاندازی آن شده است و حدود 0.04 درصد از کل دی اکسید کربن آزاد شده از سال 2009، بر عهده این شبکه بوده است.
ماینرها، زبالههای الکترونیکی
بر اساس دادهها و اطلاعات، شبکه بیتکوین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ضایعات الکترونیکی در جهان، به شمار میرود و این زبالهها، نتیجه استفاده از دستگاههای ماینر برای استخراج بیتکوین میباشد که به دلیل افزایش سختی شبکه با مشکل مواجه شدهاند. اما از سوی دیگر خود این دستگاهها نیز به علت تک منظوره بودن و همچنین عمر سودآوری پایین، به زبالههای الکترونیکی تبدیل شده و معضلات جدیدی را برای محیط زیست به وجود میآورند.
جایگاه بیتکوین در تکنولوژیهای آینده
با بررسی مزایا و معایب بیتکوین توانستیم بفهمیم که جایگاه بیتکوین در تکنولوژیهای آینده، بسیار جایگاه شکننده و بی ثباتی است و علت اصلی آن هم، عدم رسیدن بیتکوین به هدف اصلی خود است.
همانطور که میدانید هدف بیتکوین، جایگزینی برای ارزهای سنتی بود اما این هدف، با پیشرفت تکنولوژی و افزایش تعداد کاربران بیتکوین، رو به ازمهلال و استیصال قرار گرفته است و بیتکوین به عنوان اولین ارز دیجیتال، پاسخگوی نیازهای بهروزشده مردم نیست و نمیتواند جایگزینی برای ارزهای فیات باشد.
از طرف دیگر افزایش هزینههای ماینری برای استخراج بیتکوین و اندازه محدود بلاکها، باعث شده تا کارکرد این شبکه تقلیل پیدا کند و بسیاری از کاربران را با مشکل مواجه کرده است و این مشکلات و موانع با افزایش تعداد کاربران میتواند تکثیر پیدا کند.
با ذکر تمامی این نکات میتوان دریافت که عملا بیتکوین در عمل به وعده خود کوتاهی کرده و نمیتواند جایگاه ارزهای رایج هر کشور را متزلزل کند و همچنان به آنها نیاز مبرمی وجود دارد. از طرفی در بحث هزینههای ماینینگ، این هزینهها دورهای بوده و معمولا مقادیر بسیار بالایی است و به نوعی میتوان گفت که نمیصرفد که برای انجام خریدهای روزانه کوچک و یا حتی خریدهای بزرگ، زیر بار پرداخت این هزینهها رفت.
همه این معضلات و مشکلات نشان میدهد که بیتکوین، جایگاه ثابت و محکمی در تکنولوژیهای آینده ندارد و اگر این موانع را برطرف نکند به زودی به عنوان یک سیستم منسوخ شده نام برده میشود، چراکه جهان مدام در حال تغییر است و هر لحظه ممکن است شبکهای بر روی کار بیاید که این موانع را که ندارد هیچ، بلکه ویژگیهای فراوان دیگری هم داشته باشد. با این روندی که ارزهای دیجیتال دارند پیشرفت میکنند، دور نباشد زمانی که این اتفاق رخ بدهد.
نکته جالب توجه درباره بیتکوین این است که حالا دیگر ماکسیمالیستها هم که طرفداران پر و پا قرص بیتکوین بودند، به این حقیقت اعتراف میکنند که بیتکوین از هدف اصلی خود دور شده و نمیتواند جای سیستمهای مالی رایج را بگیرد و این رمزارز را صرفا ابزاری برای سرمایهگذاری طولانی مدت نام بردهاند، دقیقا مانند طلا.
سخن آخر
به عنوان نتیجهگیری این مقاله میتوان گفت که درست است که بیتکوین در زمان خودش توانسته بود انقلابی در عرصه مالی به وجود بیاورد اما با بهروزترشدن دنیای دیجیتال و بهوجود آمدن تکنولوژیها و فناوریهای جدید، بیتکوین کارکردش را از دست داد و حتی روز به روز ضعیف تر هم شد.
این مقاله و سایر مقالات ما در مورد بیتکوین نشان میدهد که عدم اتحاد و همدلی، مهمترین دلیل برای تضعیف شبکه بیتکوین بوده است و اگر اعضای شبکه، در ایجاد تغییرات برای بهبود آن با یکدیگر متحد بودند شاید هیچ کدام از این مشکلات وجود نداشت و شبکه بیتکوین جایگاه مستحکمی را در تکنولوژیهای آینده بهدست میآورد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت بلاکپست به نشانی blockpost.ir مراجعه فرمایید.
نظرات کاربران