0

چه رازی پشت ماجرای پیزای بیت کوین است؟

چه رازی پشت ماجرای پیزای بیت کوین است؟
بازدید 519

در تاریخ بازارهای مالی، حوادث و اتفاقات عجیب بسیاری رخ داده است؛ اما شاید بتوان ماجرای پیتزا بیت کوین را یکی از مهم‌ترین آن‌ها دانست. فردی به نام لازو هانیچ بخش زیادی از بیت کوین‌های خود را به دلیل یک تصمیم هیجانی از دست داد. به احتمال زیاد افراد مختلف به این فکر می کنند که او چه اشتباه بزرگی انجام داده و تا به امروز در حال سرزنش کردن خود برای ارتکاب آن است. امروز در این مطلب قصد داریم این اتفاق تاریخی را بررسی کنیم تا اگر به‌عنوان یک سرمایه‌گذار در بازارهای مالی فعالیت می‌کنید، در شرایط مشابه تصمیمات مناسبی اتخاذ کنید.

بررسی ماجرای پیتزا بیت کوین

داستان مربوط به 22 می سال 2010 است. جایی که فردی به نام هانیچ یکی از عجیب‌ترین تصمیمات تاریخ بازار کریپتو را گرفت. او که به‌عنوان ماینر فعالیت می‌کرد، روزانه مقدار زیادی بیت کوین به دست می‌آورد. در آن سال‌ها این دارایی ارزش چندانی نداشت و سختی شبکه به شکلی بود که هر کس با اشتراک‌گذاری منابع سخت‌افزاری خود و استخراج دویست بلاک صاحب 10 هزار BTC می‌شد. لاوز تصمیم گرفت از توکن‌های خود برای خرید 2 عدد پیتزا استفاده کرده و به‌جای پرداخت پول نقد، ده هزار بیت کوین به فروشنده پرداخت کرد.

به نقل از والکس داستان شکل‌گیری روز پیتزا بیت کوین یا bitcoin pizza day به ۲۲ می ۲۰۱۰ یعنی ۱۳ سال قبل بازمی‌گردد. روزی که لازلو هانیچ نام خود را در تاریخ جاودانه کرد و یکی از عجیب‌ترین قصه‌های تاریخ تجارت را با ۲ پیتزا و ۱۰ هزار واحد BTC رقم زد.

داستان از آنجایی شروع می‌شود که Laszlo Hanyecz یکی از اولین ماینرها بود و روزانه تعداد چشمگیری از بلاک‌های شبکه را استخراج می‌کرد. پیش از هاوینگ‌های متعدد، هر ماینر با استخراج بیت کوین، ۵۰ واحد از این ارز را دریافت می‌کرد و ماینرها تنها با استخراج ۲۰۰ بلاک ۱۰ هزار واحد پاداش می‌گرفتند. آن زمان این ارز در روزهای اولیه‌ی خود قرار داشت و سختی شبکه چندان مطرح نبود و برعکس حالا، در سال ۲۰۱۰ رقابت برای استخراج BTC معنایی نداشت.

داستان پیتزا بیت کوین از جایی آغاز شد که هانیچ در Bitcointalk پیشنهادی را مطرح کرد و حاضر شد در ازای دریافت دو پیتزا تعداد مشخصی کوین را به فروشنده پرداخت کند. پس از گذشت 4 روز از این ماجرا کاربری به نام Jercos پیشنهاد او را پذیرفت و اولین تراکنش در بازار کریپتو به این شکل به ثبت رسید..

دلیل اهمیت روی Pizza BTC

در نگاه اول ممکن است به این موضوع فکر کنید که این شخص چه اشتباه بزرگی مرتکب شده و امروز می‌توانست با داشتن آن ده هزار بیت کوین به یکی از نهنگ‌های بازار تبدیل شود. اجازه دهید این موضوع را از جنبه دیگری مورد بررسی قرار دهیم. در تاریخ گفته‌شده قیمت BTC در حدود 0.004 دلار بود و هیچکس آن را به‌عنوان یک واحد پولی معتبر قبول نداشت؛ به‌همین‌دلیل خرید کالا و خدمات با آن غیر ممکن بود؛ اما لازو با انجام این کار به‌عنوان اولین شخصی که موفق شد از توکن خود برای پرداخت هزینه استفاده کند، نام خود را در تاریخ به ثبت رساند. شاید بتوان او را یکی از اصلی‌ترین عوامل رشد این دارایی و افراد تاثیرگذار بر بازار رمزارزها دانست.

به احتمال فراوان لازو علاقه‌ای به ثبت نامش به‌عنوان فردی که برای دریافت پیتزایی 40 حاضر شد بیش‌از 200 میلیون دلار پرداخت کند، نداشت. با مبلغی که او برای خرید پیتزا بیت کوین پرداخت کرده، در حال حاضر می‌توان 40 میلیون پیتزا خرید. جالب است بدانید هزینه ساخت امپایر استیت تنها 41 میلیون دلار بوده و در حال حاضر با پول پرداختی برای خرید Pizza‌های گفته‌شده می‌توان 5 برج با شکوه دیگر در نیویورک آمریکا احداث کرد.

هدف ما از مطرح کردن این داستان، بررسی تاثیر تصمیمات به ظاهر بی‌اهمیت در زمان حال است که می‌تواند آینده یک شخص را به‌طور‌کلی تغییر دهد. البته این به آن معنا نیست که ما به شما پیشنهاد می‌کنیم در صورت مشاهده فرصت‌های مشابه از آن‌ها استفاده کنید. ممکن است چنین اتفاقی هیچگاه مجدد تکرار نشود. به‌عنوان یک سرمایه‌گذار شما وظیفه دارید شرایط را با دقت بررسی کنید و براساس تحلیل و پیش‌بینی‌هایی که انجام می‌دهید، تصمیمات لازم را اتخاذ کنید.

چه رازی پشت ماجرای پیزای بیت کوین است؟

چه اتفاقی برای آن بیت کوین‌های تاریخی رخ داد؟

سال‌ها بعد در مصاحبه‌ای که با پذیرنده بیت کوین، یعنی جرمی استوردیونت انجام شده، او اذعان کرد که از توکن‌ها برای پرداخت هزینه سفری چند روزه در یکی از تعطیلات خود استفاده کرده. در واقع این شخص BTCهایی که از حادثه پیتزا بیت کوین به دست آورده بود، در ازای دریافت چند صد دلار فروخته است.

بررسی حقایق مهم در مورد این حادثه تاریخی

به احتمال فراوان بسیاری از فعالان بازار کریپتو از کلیت ماجرا و اقداماتی که لازو در سال 2010 انجام داده، آگاه هستند؛ اما جنبه‌هایی از ماجرا وجود دارد که کمتر کسی در مورد آن صحبت کرده و ما قصد داریم در این بخش به آن‌ها بپردازیم.

خرید پیتزا مستقیم انجام نشده

در آن سال‌ها هیچ درگاه پرداختی وجود نداشت که بتوان با کریپتوکارنسی‌ها هزینه خدمات را پرداخت کرد. به‌همین‌دلیل استوردیونت در ازای پرداخت ارز فیات، پیتزاها را خریداری و پس از تحویل دادن آن‌ها کوین‌ها را دریافت کرد.

گران‌ترین غذای تاریخ

پیتزا بیت کوین را می‌توان گران‌ترین غذای تاریخ دانست که ارزش امروز توکن‌های پرداخت‌شده برای آن‌ها بالغ بر چند ده میلیون دلار است. البته باید این نکته را در نظر گرفت که در روز 22 می 2010، BTC‌های گفته‌شده ارزش ناچیزی داشت.

تاریخی‌ترین روز نیست!

تاریخی‌ترین روز بیت کوین را می‌توان زمانی دانست که ساتوشی ناکاماتو برای همیشه ناپدید شد و از سمت خود به‌عنوان سرپرست پروژه بیت کوین کناره‌گیری کرد.

ثبت تصویر از پیتزاهای میلیون دلاری

جالب است بدانید لازو از پیتزاهایی که در آن روز خریداری کرده بود، عکس گرفته و آن را در فضای مجازی منتشر کرده است. شما می‌توانید با سرچ پیتزا بیت کوین به عکس‌های آن روز تاریخی دسترسی داشته باشید.

پشیمان نبودن هانیچ

در مصاحبه‌ای که سال 2019 از هانیچ منتشر شد، او به‌هیچ‌عنوان از خرید پرداخت ده هزار بیت کوین در ازای خرید دو پیتزا پشیمان نبود. او اعتقاد دارد که کارش تاثیر بزرگی روی بازارکریپتوها داشته و نام او همیشه در تاریخ این رمز ارز ماندگار خواهد شد.

چه رازی پشت ماجرای پیزای بیت کوین است؟

جمع‌بندی

قطعا پیتزا بیت کوین را می‌توان به‌عنوان یکی از نقاط عطف در تاریخ دارایی‌های دیجیتال دانست که شخصی موفق شده در ازای آن کالای مورد نظر خود را خریداری کند. هر چند این تبادل به صورت مستقیم انجام نشد؛ ولی اولین تراکنشی است که در تاریخ بیت کوین صورت گرفته و مسیر را برای پذیرش آن هموارتر کرد.

در این مقاله تلاش کردیم تا حقایقی که در طول این سال‌ها کمتر به آن توجه شده را بررسی کنیم. شاید شخص بعدی که چنین پیشنهادی را دریافت می‌کند، شما باشید؛ پس به شما توصیه می‌کنیم دانش و اطلاعات خود در زمینه کریپتوکارنسی‌ها افزایش دهید، از افراد باتجربه و آموزش‌دیده کمک بگیرید.

به این پست امتیاز بدید

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *