0

معرفی ارز فلوکی اینو (Floki Inu) و آموزش خرید

ارز فلوکی اینو
بازدید 548

فلوکی اینو (Floki Inu)، میم کوینی است که بر اساس نام سگ الان ماسک، روی شبکه اتریوم ساخته شده است. در این مقاله قصد داریم تا فلوکی اینو را معرفی کرده و ابعاد مختلف آن را بررسی کنیم.

در صنعت ارزهای دیجیتال، پروژه‌های مختلفی وجود دارند که می‌توان هر یک را با توجه به ویژگی‌ها و اهدافشان در دسته‌بندی‌های خاصی قرار داد. یکی از این دسته‌بندی‌های خاص، میم کوین‌ها هستند.

میم کوین‌ها به ارزهای دیجیتالی گفته می‌شوند که با تأثیرپذیری از فرهنگ میم (meme) یا شوخی در اینترنت توسعه یافته‌اند. یکی از میم کوین‌های معروف، فلوکی اینو (Floki Inu) یا همان فلوکی است که خود را قاتل دوج کوین و شیبا اینو معرفی می‌کند. اما هدف فلوکی اینو چیست و چطور ایجاد شده است؟ آیا می‌تواند به اهدافی که در نقشه راه خود اعلام کرده است برسد؟

در ادامه، به بررسی توکن فلوکی اینو، پروژه‌های توسعه‌یافته در اکوسیستم آن و توضیح نقشه راه آن می‌پردازیم.

فلوکی اینو چیست و بنیان‌گذاران آن چه کسانی هستند؟

فلوکی اینو یک پروژه ارز دیجیتال است که در ابتدا به عنوان یک میم کوین ایجاد شده بود؛ اما در حال حاضر، به یک پروژه وب ۳ پیشرفته تبدیل شده و شامل امور مالی غیرمتمرکز (دیفای)، توکن‌های غیرمتملی (NFT) و متاورس است. تیم توسعه‌دهنده این پروژه تلاش کرده‌اند این میم کوین را که در ابتدا بی‌فایده به نظر می‌رسید، به پروژه‌ای با اهداف و کاربردهای گسترده تبدیل کنند. فلوکی اینو با عنوان کریپتوی مردم (The People’s Crypto) نیز شناخته می‌شود. بنیان‌گذاران این پروژه، اسکاندر نوردین، دیوید میلر و جاناتان هارتفیلد هستند.

تاریخچه فلوکی اینو

اما ماجرای شکل‌گیری فلوکی اینو چیست و اصلاً از کجا شروع شد؟

ایده ایجاد فلوکی از یک توییت شکل گرفت. در ۲۵ ژوئن ۲۰۲۱، ایلان ماسک، بنیان‌گذار شرکت تسلا و مالک فعلی توییتر، در توییتی اعلام کرد که قرار است به‌زودی صاحب یک توله‌سگ از نژاد شیبا اینو باشد و می‌خواهد نام آن را فلوکی بگذارد. این توییت باعث شد تا توسعه‌دهندگانی ایده پروژه‌ای با نام فلوکی اینو را پایه‌ریزی کنند که به‌عنوان یک میم کوین شروع به فعالیت کرد. از آن زمان به بعد، فلوکی اینو تبدیل به یک پروژه ارز دیجیتال پیشرفته شد که در حوزه‌های مختلفی از جمله دیفای، NFT و متاورس فعالیت می‌کند.

چه کسی تصور می‌کرد آن توییت به ساخت یک میم‌کوین جدید منجر شود که نام توله‌سگ ایلان ماسک روی آن است؟

بلافاصله بعد از انتشار توییت، یک برنامه‌نویس ناشناس فلوکی اینو را ایجاد و مدت کوتاهی بعد آن را رها کرد. کمتر از ۲ هفته بعد، تیمی از طرفداران و جامعه این ارز دیجیتال به سرعت وارد عمل شده و آن را دوباره راه‌اندازی کردند.

آن‌ها می‌دانستند که ماسک چه تأثیری بر حرکات قیمتی میم کوین‌ها نظیر دوج کوین و شیبا اینو دارد. جالب اینجاست که در تاریخ ۱۲ سپتامبر، هنگامی که ایلان ماسک در توییتی اعلام کرد خانواده‌اش توله‌سگ را پذیرفته‌اند، فلوکی در بازار در حال معامله بود!

از آنجاکه این پروژه به‌طور کامل غیرمتمرکز است و اداره آن تحت کنترل جامعه آن است، اطلاعات چندانی از بنیان‌گذاران در دسترس نیست. با این حال، به‌طور کامل هم ناشناس نیستند و با اسامی مستعار فعالیت می‌کنند.

تیم اصلی که نماینده منافع جامعه است، شامل جکی ژو (Jackie Xu) به‌عنوان توسعه‌دهنده اصلی، مستر براون ویل (Mr.Brown Whale)، بی (B) و سابر (Sabre) به‌عنوان اعضای اصلی تیم و لینترن (Lintern) به‌عنوان مدیر جامعه است. به‌گفته تیم، جکی ژو فردی دوست‌داشتنی و محترم است و بیش از یک دهه تجربه در بلاک چین دارد.

فلوکی تصمیمات اساسی تأثیرگذار بر اکوسیستم خود را از طریق سازمان خودگردان غیرمتمرکز یا دائو اتخاذ می‌کند و جامعه این ارز دیجیتال با توکن‌های FLOKI خود به این تصمیمات رأی می‌دهند.

هدف فلوکی اینو سازندگان آن را به‌عنوان یک جنبش معرفی کرده‌اند نه میم کوین. آن‌ها این پروژه را با اقدامات خیریه و کارهای عام‌المنفعه ترکیب کرده‌اند. چشم‌انداز آن‌ها ساخت مدارس در کشورهای توسعه‌نیافته سراسر جهان است.

به همین دلیل، حتی نزدیک (بازار بورس نیویورک) فلوکی را به‌عنوان یکی از بهترین پروژه‌های متاورسی برای خرید در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.

تیم این پروژه با کمپین Million Gardens Movement که کیمبال، برادر ایلان ماسک، رهبر آن است، همکاری می‌کند. طبق وب‌سایت رسمی فلوکی، این تنها پروژه کریپتویی است که به‌شکل رسمی با این کمپین شراکت دارد. هدف آن‌ها از همراهی با این جنبش، مقابله با ناامنی غذایی در جهان است.

پروژه‌های اکوسیستم فلوکی اینو

اکوسیستم منحصربه‌فرد فلوکی از چند پروژه مختلف تشکیل شده است که هنوز در دست توسعه‌اند. این پروژه‌ها شامل توکن‌های غیرمتمرکز (NFT)، دیفای و متاورس هستند. به دلیل کمبود پذیرش این ارز دیجیتال در پلتفرم‌های دیفای یا بازارهای NFT، تیم توسعه‌دهنده آن در تلاش است با کمک پروژه‌های مختلف، کاربردهای فلوکی و پذیرش آن را افزایش دهند.

برخی از این پروژه‌ها عبارت‌اند از:

والهالا؛ نوعی بازی در حوزه NFT

فلوکی اینو با بازی NFTمحور خود به نام والهالا وارد دنیای بازی‌های متاورس حوزه NFT شده است. بازیکنان می‌توانند بسته به میزان مشارکت خود، پاداش دریافت کنند و مالکیت کامل توکن‌های FLOKI که به دست می‌آورند با خود آن‌ها خواهد بود. توکن‌های FLOKI به‌عنوان ارز درون بازی عمل می‌کنند و می‌توان از آن‌ها برای خرید دارایی‌های درون بازی استفاده کرد.

فلوکی‌فای؛ پروژه‌ای برای محصولات حوزه دیفای

فلوکی‌فای نام پروژه‌ای است که مجموعه محصولات دیفای را در آینده به ارمغان خواهد آورد. اولین محصول آن، فلوکی‌فای لاکر (FlokiFi Locker) است که طبق گفته‌ها، قرار است نوآورانه‌ترین پروتکل این صنعت برای ایمن‌سازی دارایی‌های دیجیتال باشد. همچنین، به محصولی جدید برای فراهم‌کردن امکان سهام‌گذاری اشاره شده است، اما هنوز جزئیات آن مشخص نشده است.

فلوکی‌پلیس؛ بازاری برای توکن‌های غیرمثلی

با توجه به رشد ترند توکن‌های غیرمثلی، فلوکی اینو قصد دارد بازاری برای NFT و کالاها ایجاد کند. هدف بازار فلوکی‌پلیس (FlokiPlace)، تسهیل خرید و فروش توکن‌های غیرمثلی و سایر محصولات دیجیتال است و همچنین می‌خواهد موقعیت فلوکی‌اینو به‌عنوان جایگزین پرداخت برای بیت کوین، دوج کوین و حتی دلار آمریکا تثبیت کند.

فلوکی یونیورستی؛ دانشگاه متاورسی برای آموزش کریپتو

پلتفرم آموزش ارزهای دیجیتال فلوکی یونیورسیتی، یک پروژه است که هدف آن آموزش کریپتو به مخاطبان صنعت ارزهای دیجیتال است و به صورت مداوم به تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. این پروژه، دانشگاهی متاورسی را برای کاربران فراهم می‌کند که علاوه بر آموزش، به افزایش آگاهی از اکوسیستم فلوکی‌اینو کمک می‌کند. بیشتر برنامه‌های درسی رایگان خواهند بود، اما برخی از دوره‌های تخصصی ممکن است هزینه دریافت کنند که با توکن FLOKI قابل پرداخت است.

تیم فلوکی‌اینو قصد دارد این دانشگاه را به پلتفرمی با بزرگ‌ترین پایگاه داده از محتوای کریپتو تبدیل کند که همه افراد در فضای اینترنت با استفاده از توکن FLOKI به آن دسترسی داشته باشند.

آموزش خرید و فروش فلوکی‌اینو

حال که با مفهوم فلوکی‌اینو آشنا شده‌ایم، نوبت آن است که ببینیم چگونه می‌توانیم این ارز دیجیتال را خرید و فروش کنیم.

توکن بومی فلوکی، FLOKI است که از نوع توکن‌های ERC-20 و BEP-20 است. بنابراین، آن را می‌توان به عنوان یک توکن چندزنجیره‌ای در نظر گرفت که با هر دو بلاک‌چین اتریوم و بایننس اسمارت شبکه سازگار است. کاربران می‌توانند توکن‌های FLOKI خود را با استفاده از بریج، بین این دو بلاک‌چین جابجا کنند.

قیمت و ارزش بازار توکن FLOKI

در زمان نوشتن این مقاله، قیمت توکن FLOKI برابر با ۰.۰۰۰۰۳ دلار و ارزش بازار آن حدود ۳۰۷ میلیون دلار بود. همچنین، این توکن در رتبه ۱۰۴ کوین مارکت کپ قرار داشت.

راحت‌ترین روش خرید توکن FLOKI برای کاربران ایرانی، استفاده از صرافی‌های ایرانی است. پیش‌تر بعضی از کاربران ترجیح می‌دادند از صرافی‌های ایرانی برای خریداری استیبل کوین‌هایی مانند تتر استفاده کنند و سپس آن‌ها را به صرافی‌های خارجی منتقل کنند. در نهایت، در همان صرافی‌ها، می‌توانند کوین‌های خود را به هر توکن دیگری تبدیل کنند.

این روش در گذشته مزایایی داشت. به عنوان مثال، در گذشته توکن‌های جدید به سرعت در صرافی‌های ایرانی لیست نمی‌شدند و بنابراین کاربران ایرانی فرصت سرمایه‌گذاری زودهنگام را از دست می‌دادند.

همچنین در گذشته، احراز هویت در بسیاری از صرافی‌های خارجی معتبر لازم نبود. با این حال، استفاده از این صرافی‌ها در همان زمان، ریسک‌های خاص خود را داشت، اما غیرممکن نبود.

اما در حال حاضر، شرایط تا حد زیادی تغییر کرده است. اکنون، احراز هویت در صرافی‌هایی مانند بایننس الزامی شده و کاربران ایرانی عملاً از استفاده از این صرافی‌ها منع شده‌اند. همچنین، توکن‌های جدید با سرعت بیشتری نسبت به گذشته در صرافی‌های ایرانی لیست می‌شوند. مجموعه این عوامل، صرافی‌های داخلی را به گزینه‌های مناسبی برای ایرانی‌ها تبدیل کرده است.

سؤال این است که کدام صرافی‌های داخلی اکنون از فلوکی‌اینو پشتیبانی می‌کنند؟ و کدام صرافی‌ها بهترین نرخ خرید (و فروش) فلوکی‌اینو را ارائه می‌دهند؟ برای پیدا کردن پاسخ به این پرسش‌ها، پیشنهاد می‌کنیم به صفحه راهنمای خرید فلوکی‌اینو مراجعه کنید.

در این صفحه، که از قابلیت جدید ارز دیجیتال بهره می‌برد، کافی است گزینه “می‌خواهم فلوکی بخرم” را انتخاب کنید و مقدار مورد نظر را تعیین کنید تا لیستی از معتبرترین صرافی‌هایی که این توکن را قبول می‌کنند را مشاهده کنید. همچنین، توجه داشته باشید که این لیست به ترتیب بهترین نرخ خرید برای شما مرتب شده است.

بعد از انتخاب یک صرافی، روی گزینه “خرید” در انتهای نام آن کلیک کنید تا به صفحه اصلی صرافی مربوطه هدایت شوید.

توکنومیک فلوکی‌اینو:

سقف عرضه توکن فلوکی‌اینو ۱۰ تریلیون واحد است که بیش از ۹ تریلیون واحد آن در گردش است. این شبکه برای هر تراکنش خرید یا فروش توکن FLOKI روی صرافی‌های غیرمتمرکز یونی‌سواپ و پنکیک‌سواپ، ۰.۳ درصد مالیات دریافت می‌کند. با این حال، اگر کاربران از بریج بین دو بلاک چین برای انتقال توکن‌هایشان استفاده کنند، مشمول مالیات نخواهند شد.

این مالیات در خزانه نگه‌داری می‌شود و وجوه موجود در آن به توسعه اکوسیستم و ترویج توکن بومی شبکه برای پذیرش بیشتر آن اختصاص دارد. با این حال، اعضای تیم پروژه در وایت پیپر اعلام کرده‌اند که وقتی به‌اندازه کافی بودجه جمع‌آوری کنند، مالیات را کاهش خواهند داد. البته هنوز به این‌که چقدر بودجه مورد نظرشان است یا مالیات به چه اندازه کاهش خواهد یافت، اشاره‌ای نکرده‌اند.

تاکنون ۲۵ درصد از کارمزدهای فلوکی‌فای لاکر و یک درصد از کارمزدهای پیش‌پرداخت برای دریافت فلوکی کارت سوزانده شده است. با توجه به داده‌های اتراسکن و بی‌اس‌سی‌اسکن، بیش از ۴۷۵٬۰۰۰ نفر حامل توکن FLOKI در صرافی‌های غیرمتمرکز وجود دارند.

کیف پول‌های فلوکی‌اینو:

از آنجا که فلوکی‌اینو بر روی دو زنجیره‌ی بایننس اسمارت چین و اتریوم کار می‌کند، همه کیف پول‌های سازگار با اتریوم و BSC، از جمله متامسک، تراست والت و کیف پول‌های سخت‌افزاری مانند لجر، برای نگهداری و ذخیره فلوکی‌اینو مناسب هستند.

تفاوت‌ها و شباهت‌های شیبا اینوبا و فلوکی‌اینو:

دو پروژه فلوکی‌اینو و شیبا اینو، هر دو به شکلی مشابه به عنوان رقیب دوج کوین طراحی شده‌اند. در واقع، دلیل ایجاد هر دو توکن، علاقه ایلان ماسک به دوج کوین است و توییت‌های او گاهی باعث افزایش قیمت شدید این توکن‌ها می‌شود.

از دیگر شباهت‌های این دو، می‌توان به جامعه طرفداران آن‌ها اشاره کرد. طرفداران این دو توکن بسیار پرشور و وفادار هستند و روزانه توییت‌هایی را درباره آن‌ها مشاهده می‌کنیم که به سرمایه‌گذاران در این صنعت اشاره می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند به جامعه آن‌ها بپیوندند. با این حال، تفاوت‌هایی نیز بین این دو پروژه وجود دارد که به جزئیات آن‌ها نیاز دارد تا بتوان نکات مختلف را بررسی کرد.

شباهت دیگر بین عرضه غیرمعمول و بسیار زیاد FLOKI و SHIB وجود دارد که می‌تواند بر قیمت آن‌ها تأثیر زیادی بگذارد.

باید درباره تفاوت‌های این دو توکن نیز صحبت کرد. بنیان‌گذار شیبا اینو مانند بیت کوین، ناشناخته است درحالی‌که تیم پروژه فلوکی‌اینو با وجود اسامی مستعارشان در محافل کریپتو حضور دارند.

همچنین، شیبا اینو یک پروتکل زیربنایی دارد که برای توکن آن به‌عنوان کوین تحت‌کنترل جامعه و هم برای بسیاری از توکن‌های دیگر روی پلتفرم سودمند است. اما FLOKI تنها یک توکن است و پروتکل زیربنایی ندارد.

توکنومیک این دو ارز دیجیتال هم با یکدیگر متفاوت است. عرضه توکن FLOKI در کل ۱۰ تریلیون واحد است که در مقایسه با عرضه بیت کوین بسیار زیاد است. با این حال، می‌توان گفت که فلوکی در مقابل عرضه کل یک کوادریلیون واحد توکن SHIB، واقعاً ناچیز است.

همچنین، فلوکی به سرمایه‌گذاران خود امکان می‌دهد از توکن‌هایی که نگهداری می‌کنند درآمد منفعل کسب کنند، درحالی‌که برای کسب درآمد منفعل در شیبا اینو، باید توکن‌های SHIB را در استخر نقدینگی شیباسواپ سهام‌گذاری کرد.

مزایا و معایب ارز دیجیتال فلوکی اینو چیست؟

مزایا:

  • تیم فلوکی‌اینو از افراد بسیار متعهد و هدف‌مند تشکیل شده است.
  • توکن بومی آن چند زنجیره‌ای است و با شبکه‌های اتریوم و بایننس اسمارت چین سازگار است.
  • توکن‌های فلوکی به‌مدت ۲۶۵ سال در بلاک‌چین‌های اتریوم و BSC قفل شده‌اند، بنابراین خطر کلاهبرداری در آن وجود ندارد.
  • سلبریتی‌ها می‌توانند بر ارزش این میم کوین تأثیر بگذارند و بدون هزینه آن‌ها را تبلیغ کنند. البته تبلیغات بدون دستمزد به‌معنای آن نیست که فلوکی بودجه بازاریابی ندارد. کارمزدهای کوچکی که از هر معامله دریافت می‌شود، به بازاریابی و سایر فعالیت‌ها در اکوسیستم اختصاص می‌یابد.

معایب:

  • فلوکی مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال مشابه خود، سرمایه‌گذاری پرخطر به شمار می‌رود؛ بنابراین باید با احتیاط در آن سرمایه‌گذاری کرد.
  • احتمال پامپ و دامپ در این ارز دیجیتال زیاد است. وقتی یک نهنگ توکن‌های فلوکی را یک‌جا می‌فروشد و پول‌هایش را خارج می‌کند، قیمت به‌شدت کاهش می‌یابد. البته کارمزدهایی برای دلسردکردن کاربران از فروش توکن در نظر گرفته شده است؛ اما گاهی این روش انگیزه‌ای کافی برای نفروختن توکن‌ها ایجاد نمی‌کند.
  • فلوکی ادعا می‌کند که قاتل دوج کوین و شیبا اینو خواهد بود و هدف آن این است که به یکی از ۱۰ پروژه برتر ارز دیجیتال در بازار و آغازگر انقلاب بعدی ارزهای دیجیتال باشد؛ اما تاکنون در این امر موفق نبوده است.
به این پست امتیاز بدید

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *