0

Relay Chain یا زنجیره رله پاراچین چیست؟

بلاکچین
بازدید 599

شبکه بلاکچین پولکادات نقشی مشابه اینترنت در دنیای ارزهای دیجیتال دارد

همانطور که اینترنت دنیای ما را به یک دهکده جهانی کوچک تبدیل کرده است، پولکادات نیز شبکه‌های بلاکچین را از طریق یک پلتفرم واحد به یکدیگر متصل کرده است. زنجیره رله پاراچین (Relay Chain) جزء اصلی شبکه پولکادات است. در این متن، قصد داریم به طور کلی به زنجیره رله و نقش آن در صنعت ارزهای دیجیتال پرداخته و تأثیر آن را بر شبکه پولکادات و ارزها بررسی کنیم.

پاراچین در واقع یک زنجیره جانبی و جدا از بلاکچین لایه 1 است که در شبکه‌های چند زنجیره‌ای مانند پولکادات و کوساما به کار می‌رود. پاراچین می‌تواند ویژگی‌ها، مکانیسم‌ها و عملکردهای متفاوتی داشته باشد و می‌تواند به صورت خصوصی یا عمومی در نظر گرفته شود. در اینجا، ساختار زنجیره رله پاراچین را بررسی خواهیم کرد.

رله پاراچین در کلیت خود به عنوان یک زنجیره مرکزی برای بلاکچین پولکادات عمل می‌کند. به طور ساده، هر اقدام اعتبارسنجی که در پولکادات اتفاق می‌افتد، به طور مستقیم در ساختار پاراچین شکل می‌گیرد و جهان ارز دیجیتال پولکادات را تشکیل می‌دهد. لازم به ذکر است که پاراچین شامل تعداد محدودی از انواع تراکنش‌های مختلف است، از جمله روش‌هایی مانند مشارکت نامی اثبات سهام (NPoS)، حراج‌های پاراچین و پروتکل‌های حاکمیتی.

این زنجیره به گونه‌ای طراحی شده است که حداقل و حداکثر کارایی را داشته باشد. با عبارت دیگر، حداقل عملکرد به این معناست که زنجیره رله پاراچین از قراردادهای هوشمند پشتیبانی نمی‌کند. هدف اصلی از طراحی این زنجیره، هماهنگی اجزای سیستم پولکادات است که در نهایت شامل پاراچین‌های مختلف می‌شود. در بیشتر موارد، به پاراچین‌ها وظایف عمومی کمتری اختصاص داده می‌شود، بنابراین علاوه بر هماهنگی، کارکردهای دیگری ندارند.

با نگاهی عمیق به اکوسیستم پولکادات، می‌توانیم پاراچین‌ها را به عنوان خطوط موازی مشاهده کنیم که همزمان با یکدیگر وجود دارند. با توجه به ترکیب‌پذیری شبکه پولکادات، هر نوع داده‌ای را می‌توان بین پاراچین‌ها منتقل کرده و فرصت‌های جدیدی به وجود آورد. با استفاده از فناوری و ساختار پیشرفته پولکادات، پل‌ها طراحی شده‌اند تا امکان اتصال شبکه‌های بلاکچین بیتکوین (BTC) و اتریوم (ETH) و سایر شبکه‌های بلاکچین خارجی را به زنجیره رله فراهم کنند.

حالا به سوال شما درباره عملکرد زنجیره رله پاراچین می‌پردازم:

زنجیره رله پاراچین به عنوان یک زنجیره جانبی در شبکه پولکادات عمل می‌کند. هر پاراچین به طور مستقل عمل می‌کند و قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند را دارد. زمانی که پاراچین‌ها از منابع اصلی شبکه پولکادات استفاده می‌کنند، اطلاعات و تراکنش‌های خود را به زنجیره رله پاراچین ارسال می‌کنند.

زنجیره رله پاراچین وظیفه هماهنگی و انتقال داده‌ها و تراکنش‌ها بین پاراچین‌ها را دارد. این به این معنی است که زنجیره رله پاراچین اطلاعات را دریافت کرده و به صورت موثر و امن بین پاراچین‌ها منتقل می‌کند. همچنین، زنجیره رله پاراچین مسئول بررسی و تأیید صحت تراکنش‌ها و قراردادهای هوشمند است.

با این رویکرد، زنجیره رله پاراچین به پولکادات امکان می‌دهد تا به طور مستقل و همزمان عمل کند و در عین حال قابلیت ارتباط با شبکه‌های بلاکچین خارجی را داشته باشد.

پاراچین به منظور بهبود و راه‌اندازی موارد متعددی در سیستم پولکادات استفاده می‌شود تا به طور کامل برنامه‌ریزی و عملکرد کند. اگر بخواهیم آینده پولکادات را با یک مهمانی بزرگ مقایسه کنیم، رله پاراچین نقش بنیادگذار و برنامه‌ریزی این مهمانی را بر عهده دارد. پاراچین‌هایی که به زنجیره رله متصل می‌شوند، امنیت بیشتری در سراسر زنجیره ایجاد می‌کنند. هر پاراچین فعال در بلاکچین، با مکانیزم خاص خود، به کل سیستم اجازه می‌دهد تا معتبر بماند و از مشکلات و خطاها جلوگیری کند.

رله پاراچین بر پایه یک انبار بزرگ استوار است؛ بنابراین، اقدامات امنیتی اضافی که برای حفظ ارزش آن انجام می‌شود، همچنین برای حفظ پاراچین‌هایی که به زنجیره رله متصل می‌شوند، به کار گرفته می‌شود. سیستم رله، که از پل‌هایی تشکیل شده است، قابلیت اتصال داده‌ها در شبکه‌های بلاکچین را فراهم می‌کند. این کانال‌ها همواره همکاری و تعامل بین شبکه‌ها را برقرار می‌کنند و به‌طور همزمان می‌توانند به عنوان کانال‌های مستقل با قوانین خاص خود باقی بمانند. زنجیره رله با هر پلی که توسط پاراچین ایجاد می‌شود، به شبکه پولکادات متصل می‌شود و کیفیت عملکرد آن را تضمین می‌کند.

بررسی ویژگی‌های رله پاراچین:

نقش‌های اصلی در رله پاراچین شامل اعتبارسنجی‌کنندگان (Validators)، نامزدها (Nominators) و هماهنگ‌کنندگان (Collators) می‌شوند. اعتبارسنجی‌کنندگان مسئول ایجاد بلاک‌های جدید از طریق زنجیره رله هستند. به علاوه، این اعتبارسنجی‌کنندگان در طول الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) با سرمایه‌گذاران یا تجمیع‌کنندگان ارتباط برقرار می‌کنند. به منظور تشویق اعتبارسنجی‌کنندگان به ادامه فعالیت، آن‌ها در پایان هر مسئولیت پاداش یا جایزه دریافت می‌کنند.

از سوی دیگر، نامزدها نقش حیاتی در اعتبارسنجی پولکادات دارند. هدف این افراد، اتخاذ اقداماتی در فرآیند اعتبارسنجی و ایجاد بلاک‌های جدید در زنجیره رله پاراچین است. در اکثر موارد، یک قسمت کوچک از استخر پاداش برای نامزدها رزرو می‌شود تا به علاوه از سود سهام، جایزه‌ای نیز دریافت کنند. تجمیع‌کننده‌های گره، به عنوان رله پاراچین شناخته می‌شوند و تمام تراکنش‌های شبکه را جمع‌آوری می‌کنند. با جمع‌آوری تراکنش‌ها از شبکه، آن‌ها به اثبات تراکنش‌ها معنا و مفهوم می‌بخشند و فرآیند اعتبارسنجی را کامل می‌کنند.

سیستم شبکه بلاکچین پولکادات

اسلات‌ها وجود دارند که توسط یک پردازنده عمل می‌کنند. اسلات‌ها شامل اسلات‌های موجود در مادربرد هستند که برای نصب قطعات سخت‌افزاری مختلف استفاده می‌شوند. هر اسلات پولکادات قادر است تنها یک فرآیند را در یک زمان اجرا کند. اسلات‌های پولکادات به دو بخش پاراچین و پاراترید متصل می‌شوند و توسط این دو بخش نگهداری می‌شوند. پاراچین‌ها همواره فعال هستند، اما پاراتریدها فقط زمانی فعال می‌شوند که اسلات‌ها در گروه‌هایی از پاراتریدهای مشترک قرار بگیرند. در نهایت، زنجیره رله پشتیبانی از همه این فرآیندها را انجام می‌دهد و امنیت آن‌ها را تضمین می‌کند.

پاراترید (Parathread) یک نوع فرآیند در شبکه پولکادات است که در کنار پاراچین‌ها وجود دارد. این فرآیندها به صورت همروند عمل می‌کنند و از منابع محدود اسلات‌ها استفاده می‌کنند. اسلات‌ها می‌توانند بین گروه‌های پاراتریدهای مختلف به اشتراک گذاشته شوند، اما هر اسلات تنها می‌تواند یک گروه پاراترید را در یک زمان پشتیبانی کند. در مقابل، پاراچین‌ها همواره فعال هستند و توسط تمام اسلات‌ها پشتیبانی می‌شوند.

بطور کلی، اصلی‌ترین تفاوت بین پاراچین و پاراترید در نحوه فعالیتشان و استفاده از منابع اسلات‌ها است. پاراچین‌ها همیشه فعال هستند و اسلات‌ها می‌توانند آن‌ها را پشتیبانی کنند، در حالی که پاراتریدها به صورت همروند عمل می‌کنند و بین اسلات‌ها به اشتراک گذاشته می‌شوند، اما هر اسلات تنها می‌تواند یک گروه پاراترید را در یک زمان پشتیبانی کند.

زنجیره رله پاراچین همزمان با پاراتریدها پیش می‌روند و عملکرد می‌کنند. پاراتریدها با استفاده از یک مدل پرداختی و حراجی به پولکادات متصل می‌شوند. پاراتریدها برای پروژه‌هایی که به طور موقت در سیستم پولکادات شرکت می‌کنند و نیازی به اتصال دائم به شبکه ندارند، توصیه می‌شوند. بعضی اوقات یک پروژه قادر نیست کاملاً از اسلات‌های کانال رله پاراچین برای خود استفاده کند و مجبور به استفاده از پاراتریدها می‌شود. پاراتریدها نسبت به پاراچین برای ایجاد یک بلاک جدید زمان بیشتری نیاز دارند، اما از نظر امنیت و قابلیت‌ها با پاراچین مشابه هستند. بسته به نیاز و در دسترس بودن اسلات‌ها در زنجیره رله، بلاک‌چین می‌تواند بین پاراچین و پاراترید جابجا شود.

 

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *